dimarts, 31 d’octubre del 2023

Les intel·ligències artificials

 



Com ja sabem, en Internet podem trobar gran quantitat d'informació de pràcticament  qualsevol tema, per molt rar que siga. El disposar de tanta informació i de manera tan ràpida, és sense cap dubte un gran avantatge; no obstant açò, en ocasions pot arribar a ser un inconvenient, primer perquè no és possible llegir tota la informació que ens proporciona, segon, perquè és difícil diferenciar la informació realment fiable de la qual no ho és, i tercer, perquè moltes vegades ens perdem navegant i passem a una altra cosa sense adonar-nos.

Sent així, i tenint en compte les recerques efectives ja treballades, tractarem de introduir-nos en el mon de les Intel·ligències Artificials (IA)


ACTIVITAT:
En un document, creat amb el processador de textos i que guardaràs amb el nom de: "Cognom, Nom - Intel·ligència Artificial" en la carpeta que has creat a l'escriptori del teu perfil d'usuari en l'ordinador que utilitzes, haurà d'aparèixer la següent informació, que prèviament hauràs de cercar i seleccionar de manera adequada perquè responga als següents apartats:
  • Primera pàgina del document:
    • Portada on ha d'aparèixer el títol (Intel·ligència Artificial), una imatge/s que represente el contingut del treball, el teu nom i cognoms, i grup classe (3rESO A, B, C o D).
  • A partir de la segona pàgina del document (no oblides les pàgines web i els criteris de recerca efectives utilitzats), contestaràs les següents preguntes:
    • Què és una xarxa neuronal? Com pot convertir-se en una IA?
    • Com apren una IA?
    • Quins usos se li pot donar a una IA? Dóna i explica, al menys, 10 usos en els que s'empren les IA sense que s'adonem. 
    • Quins són els riscos d'emprar una IA?
  • Per últim, hauràs d'inventar-te una història (d'almenys 10 línies) la qual complementaràs amb les imatges que et genere Craiyon (una IA que genera imatges a partir d'unes idees senzilles en anglés). Recorda revisar les faltes ortogràfiques (tens un corrector al propi programa) perquè descomptaran.


Una vegada fet el document, caldrà lliurar-lo en la tasca de Florida Oberta corresponent. Fixa't en el format del document i la data d'entrega!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada