divendres, 15 de setembre del 2023

Recerques efectives en Internet



En Internet podem trobar gran quantitat d'informació de pràcticament  qualsevol tema, per molt rar que siga. El disposar de tanta informació i de manera tan ràpida, és sense cap dubte un gran avantatge; no obstant açò, en ocasions pot arribar a ser un inconvenient, primer perquè no és possible llegir tota la informació que ens proporciona, segon, perquè és difícil diferenciar la informació realment fiable de la qual no ho és, i tercer, perquè moltes vegades ens perdem navegant i passem a una altra cosa sense adonar-nos.
Per a poder trobar la informació que cerquem sobre qualsevol tema, es fa imprescindible l'ús dels cercadors.



ACTIVITAT:
En un document, creat amb el processador de textos i que guardaràs amb el nom de: "Cognom, Nom - Cercadors" en la carpeta que has creat a l'escriptori del teu perfil d'usuari en l'ordinador que utilitzes, haurà d'aparèixer la següent informació, que prèviament hauràs de cercar i seleccionar de manera adequada perquè responga als següents apartats:
  • Primera pàgina del document:
    • Portada on ha d'aparèixer el títol (Cercadors), una imatge/s que represente el contingut del treball, el teu nom i cognoms, i grup classe (3rESO A, B, C o D).

  • A partir de la segona pàgina del document, contestaràs les següents preguntes:
    • Què és un cercador? Quina diferència hi ha amb el navegador?
    • Els cercadors es classifiquen de moltes maneres, hauràs de cercar una classificació segons la manera en la qual funciona i realitzar un llistat de llistat de cercadors, amb alguna imatge dels logos.
    • Regles, estratègies, consells,.. per a realitzar recerques efectives. Han d'aparèixer com a mínim cinc regles diferents. Pots completar cada regla, estratègia o consell amb un exemple pràctic. Per a aquest últim apartat és convenient que utilitzes la recerca de vídeos que tracten el tema.
Recorda que les preguntes han d'aparèixer clarament identificades al teu document. A més a més, caldrà posar, al final de cada pregunta, els enllaços a les pàgines web d'on has obtingut la informació.


Una vegada fet el document, caldrà lliurar-lo en una carpeta del servidor de l'aula, com molt tard, el 19 de setembre abans de finalitzar la sessió, ja que el corregirem en classe a la següent sessió.